Jet-lélegeztetés

Manujet

A MANUJET-III készülék a sürgősségi ellátóhelyek, ambulanciák és műtők szükséges felszerelése, mert segítségével hatásos oxigénellátás biztosítható a páciens számára kritikus helyzetekben is.

A MANUJET-III készülék komplett egységként kerül forgalomba egy nyomásszabályozóval ellátott jet-pisztollyal, jet-lélegeztető katéterekkel. Az egyszerű mechanikus szerkezet kis súlyú, hordozható és azonnal működőképes állapotban van.

Sürgősségi használat

  • Mint életmentő művelet, a jet-lélegeztetés használható olyan helyzetekben, amikor a pácienst se lélegeztetni, sem pedig intubálni nem lehet normális módon ("cannot intubate, cannot ventilate").
  • Prehospitalis körülmények között a felső légút elzáródása esetén a légcsövön keresztül történő jet-lélegeztetés (TTJV) gyorsabb és egyszerűbb, mint a tracheotomia.

Elektív alkalmazás

  • Mikrolaringeális sebészet
  • Merev bronchoszkópia
  • Fül-orr-gégészeti műtétek
  • Bonyolult fiberoszkópos intubáció támogatása.

Ravussen-féle jet-lélegeztető katéterek

Lehetővé teszi a légcsőbe történő biztonságos és atraumatikus behatolást oxigénlélegeztetés vagy lélegeztetés céljából a MANUJET-III vagy automata nagyfrekvenciás jet-lélegeztető készüléket használva.

A Ravussen-féle jet-lélegeztető katéterek egyedi steril csomagolásban kerülnek forgalomba, sürgősségi szettként 5 db-os csomagolásban, illetve fecskendővel felszerelt kiszerelésben 1 darabos csomagolásban.

 

Video bemutató: A Manujet III használata. Hang nélkül

 

További információ, adatlapok:

Manujet III adatlap, magyar (336 kB)

Manujet III adatlap, német (323 kB)
Manujet III adatlap, angol (318 kB)

Manujet III

Előző oldal: Laringeális tubus
Következő oldal: Tubusvezetők, tubuscserélők